EERSTE PERSBERICHT

Eindelijk is het zover! Het zat er al een tijdje aan te komen, maar De Goede Doelen Week Schijndel is van start gegaan. Achttien Goede Doelen hebben de handen ineen geslagen en willen van deze nieuwe opzet een succes maken. In navolging van St. Oedenrode en Veghel gaan zij in week 38 (19 tot en met 26 september) een Goede Doelen Week organiseren in Schijndel als de Coronamaatregelen dat toestaan. In plaats van elke 2 of 3 weken een andere collecte wordt er nu één collecte per jaar gehouden voor alle Goede Doelen die de afgelopen jaren al in Schijndel gecollecteerd hebben. Omdat er maar één collecte wordt gehouden hoopt de organisatie dat de Schijndelse bewoners bereid zijn om dit te waarderen met een eenmalige grotere gift. Op een collecteformulier, dat huis-aan-huis verspreid wordt in september, kan aangegeven worden waaraan de donatie besteed moet worden.

In juni 2020 heeft initiatiefnemer Wim van der Rijt namens de dorps/wijkraden contact gelegd met Susan Scheepers van de stichting Collecteplan, Ad Nouwen van de GDW Sint-Oedenrode, Jeroen Melief van de GDW Veghel en uiteraard met alle contactpersonen van de diverse Goede Doelen in Schijndel. Tijdens een informatieavond op 14 september 2020 kregen de aanwezigen uitleg over de mogelijke werkwijze en een voorstel voor een organisatiemodel. Er werd enthousiast gereageerd en zo werd eind 2020 definitief besloten om verder te gaan met de organisatie. Voorzitter Wim van der Rijt vormt samen met penningmeester Bas Duynisveld, Jeannine van Kaathoven en Moniek van Kemenade het bestuur van de Goede Doelen Week Schijndel. Er kwam een mooi nieuw logo en een website werd opgezet. Informatiebrieven voor de wijkhoofden en de collectanten werden gemaakt en verspreid. Op 3 maart volgde de ondertekening van de officiële statuten bij notaris Van Kruijsdijk. De kersverse stichting is er dus klaar voor!

COLLECTANTEN GEVRAAGD!
De organisatie van de Stichting Goede Doelen Week SCHIJNDEL wordt gerund door vrijwilligers. Ze kan niet zonder. De voordelen van één Goede Doelen Week per jaar zijn divers. Als alle collectanten, die de afgelopen jaren gecollecteerd hebben, weer mee doen kunnen ze in hun eigen straat of directe omgeving collecteren bij maximaal 20 adressen. Omdat enkele oudere collectanten nu, na soms vele jaren, het moment vinden om te stoppen met collecteren, heeft de organisatie nog een aantal mensen nodig die (naar schatting) maximaal 3 uur per jaar mee willen helpen. En natuurlijk uitsluitend als de Corona-maatregelen dat in september 2021 toestaan. En het is altijd mogelijk om de medewerking zonder opgaaf van redenen op te zeggen.

 

INFORMATIE.
Wilt u meer informatie of u opgeven om samen dit mooie avontuur vorm te gaan geven, stuur dan vrijblijvend een mail naar collecte@GDWSchijndel.nl
Zie verder ook onze website www.gdwschijndel.nl

GOEDE DOELEN.
De volgende 18 Goede Doelen hebben zich aangesloten bij de Goede Doelen Week Schijndel: Alzheimer Nederland, Amnesty International, Diabetes Fonds, Dierenbescherming, Epilepsiefonds, HandicapNL, Hartstichting, Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, Long Fonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nationaal MS Fonds, Nederlandse Brandwondenstichting, Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds, Reumafonds en de Zonnebloem.

Scroll naar boven